torsdag 17. mars 2011

sukker kringle

SUKKER KRINGLER

100 gram gjær
200 gr smør
4 dl melk/ fløte
1,5 dl sukker
1 salt
1egg
ca 13 dl hvetemel(lit mindre)

penslign:
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
smeltet smør


smuldre gjæren i en bolle, smelt smøret. tilsett melk og la blaningen bli finger varm (37 grader)
hell dette over gjæren og rør til den er oppløst.
rør inn sukker salt , egg og det meste av melet.elt degien til den er blank og smidig. la den heve under plast til ca 30 min.
ha deigen på lett melet bakebrett og elt den forsiktig slik at den blir blanet og midig.
det del degen i 4 deler som igjen deles i 10 biter.
rull ut  vært degstykke i fingertykke strimler og forn dem til kringler, og hev 30 min. settes mit i ovnen o ca 10 min 225 grader


PENSLING
bland vaniljesuller og vanlig sukker til garnerring
pensk kringlene med smeltet smør og dypp dem i garneringen



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar